Ligia Cremene este consultant de resurse umane și dezvoltare organizațională, cu specializare internațională în coaching transformațional și coaching sistemic. Colaborează cu lideri întreprinzători și creativi pentru implementarea viziunilor lor și însoțește oamenii în proiectele lor de dezvoltare personală și profesională.
Lucrând în cercetare interdisciplinară (Telecomunicații și Psihologie Socială) în ultimii 14 ani, a învățat să utilizeze tehnici de Design Thinking încă din facultate; în timp, acestea au devenit un mod de gândire și acțiune pentru generarea de soluții la probleme din domenii foarte diverse.
Sesiunea de Design Thinking, pe care o va susține în cadrul Exquisite Workshop pentru Tineri Antreprenori, îi va ajuta pe participanți să își clarifice situația afacerii lor și să se familiarizeze cu noi instrumente de luare de decizii pe care să le utilizeze apoi ori de câte ori au nevoie în viitorul afacerii lor.
Dan Ionescu, consultant Danis Consulting, lucrează cu manageri și lideri de peste 25 de ani:
„Economia Comportamentală este un domeniu relativ nou, care realizează „un pod între analizele economice și psihologice ale luării deciziilor individuale” – aceasta a fost motivația pentru acordarea premiului Nobel pentru Economie, în 2017!
Pentru mine, acest subiect reprezintă un complement necesar pentru definirea liderilor valoroși. Dacă până acum, în luarea deciziilor și în înțelegerea comportamentelor economice, se punea accentul pe raționalitate şi logică, a sosit momentul pentru a privi ființa umană cu imperfecțiunile, cu subiectivismul şi chiar cu orgoliile ei.
Tinerii antreprenori trebuie să fie poate chiar mai interesați decât alții în a înțelege natura umană și comportamentele economice ale indivizilor, pentru a-și îmbunătăți deciziile de business, dar și relațiile cu clienții și partenerii de afaceri.”
Vedat Sevincer lucrează ca și jurnalist, trainer și manager de proiecte în domenii precum media și comunicare, storytelling, comunicare interculturală, alfabetizarea digitală și de media. Până acum, Vedat a colaborat cu zeci de ONG-uri și universități din Norvergia și alte nouă țări europene.
Sesiunea de storytelling va oferi participanților noțiuni și tehnici de bază de storytelling și visual storytelling, care pot fi folosite de antreprenori în a spune mai bine povestea afacerii lor. De asemenea, participanții vor învăța cum să își planifice prima campanie de digital storytelling, folosind Story Canvas-ul.
Note: Vedat va conduce sesiunea de storytelling online, în limba engleză, împreună cu Paula Beudean (Fundația Danis), prezentă în sală, alături de participanți.
Paula Beudean este trainer de peste 10 ani, specializat în educație antreprenorială, oferind workshop-uri tinerilor antreprenori în devenire sau aflați la început de business pe tematici precum storytelling, inovație, marketing, planificarea afacerii, educație financiară.
„Cred în puterea poveștilor, pentru că acestea sunt cele care stârnesc curiozitatea oamenilor. Poveștile bine spuse motivează, pun audiența în acțiune, îi fac pe oameni să reacționeze prompt la solicitările noastre. Antreprenorii trebuie, în primul rând, să fie conștienți de puterea storytellingului, iar apoi trebuie să știe care e povestea afacerii lor, care îi apropie de clienți și partenerii de business”.