Agenda

Exquisite Event for Entrepreneurs

3 aprilie 2018, ora 19.00, NTT DATA Tower (Str. Constanța, nr. 19-21, etajul 1)

 

Alături de oportunitățile de networking și specialitățile culinare, 

vă oferim câteva momente speciale:

Bine ați venit! - Fundația Danis

19:00

Daniel Metz - CEO NTT DATA România - poveste de business

19:15

Cornel Ban - International Political Economist la City, University of London și Copenhagen Business School - Despre puterea rețelei de business

19:35 – mesaj transmis online

Oportunități de coaching internațional de business - Erasmus for Young Entrepreneurs - Fundația Danis

19:45

Proiecție scurt-metraj FARUL - poveste de business - Bogdan Ilieșiu, Febra Film

20:15

Degustare de uleiuri - poveste de business - Cornelia Ungurean, Biotech Exclusiv

20:30

Moment dulce - poveste de business - Marius Muntean & Andra Otava, Donuterie

20:30

Câteva detalii despre key speakers Exquisite Event for Entrepreneurs

Daniel Metz este unul din cei mai cunoscuți oameni de afaceri din țară.

În anul 2000, a înființat firma EBS România, ce a funcționat inițial ca filială a unei firme de software din Germania. În 2013, după o creștere constantă, business-ul a fost vândut către concernul NTT DATA, considerat la ora actuală unul dintre cei mai importanţi furnizori din industria IT mondială.

În România, compania are filiale în București, Sibiu, Brașov, Timișoara, Iași și Cluj-Napoca. De-a lungul timpului, EBS a oferit servicii de software către companii precum BMW, Ford, SAB Miler și TDS Fujitsu.

În prezent, Metz ocupă în continuare funcţia de CEO (Chief Executive Officer) în cadrul NTT DATA România.

Cornel Ban este International Political Economist la City, University of London și Copenhagen Business School. A fost, de asemenea, profesor la Boston University și cercetător la Brown University, în Statele Unite, și European University Institute. Studiile publicate de Cornel Ban sunt la intersecția dintre relațiile internaționale, economie politică, sociologie și istorie economică.

Este unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai României în domeniul economiei politice. În ultima lui carte, Ruling Ideas. How global neoliberalism goes local (Oxford University Press, 2016), Cornel Ban contestă modelele tradiționale de explicare a difuziunii neoliberalismului la nivel macroeconomic, insistând asupra rolului actorilor economici locali în implementarea și perpetuarea practicilor economice neoliberale.

bogdaniliesiu

Bogdan Ilieșiu lucrează ca scenarist, regizor și producător la Febra Film. Prin intemediul Fundației Danis, a beneficiat de mentorat din partea unui antreprenor cu experiență din Austria, în 2013, iar acum este el însuși antreprenor gazdă – mentor în programul Erasmus for Young Entrepreneurs.

Bogdan Ilieșiu este co-autor și producător al scurt-metrajului „Farul” (2017) pe care îl vizionăm împreună la Exquisite Event for Entrepreneurs.

Febra Film este o casă de producție cinematografică, înființată în 2013. Produce film de ficțiune, documentar și animație. Cele mai importante producții realizate până în prezent sunt:

  • FARUL (scurt-metraj, cu Andi Vasluianu și Adrian Titieni, în rolurile principale) – un film despre un pariu pe zece mii de suflete dintre Dumnezeu și Diavol, pariu pus pe corectitudinea oamenilor.
  • DRAGĂ MOȘ CRĂCIUN (scurt-metraj, din nou cu Andi Vasluianu și Adrian Titieni, în rolurile principale) – un film despre un interogatoriu al unui presupus hoț care pare a fi Moș Crăciun.
CorneliaUngureanu

Cornelia Ungurean este  de profesie inginer biotehnolog, iar Biotech Exclusiv a fost creată acum un an, împreună cu partenerul de afaceri, Marian Alexandru.

Prin intermediul Fundației Danis, Cornelia a beneficiat de coaching de business din partea unui antreprenor de succes din Grecia (insula Lesbos). Acolo, a învăţat tot ce se poate despre business-ul uleiului de măsline: management, cultivare, recoltare, producţie, îmbuteliere, marketing, vânzări etc. Pe parcursul schimbului de experiență, s-a specializat în degustare de uleiuri, primind certificarea de Evaluator de Calitate Senzorial pentru uleiul de măsline.

La Exqusite Entrepreneurs Event, Cornelia va coordona degustarea de uleiuri produse de Biotech Exclusiv, precum și de Modousa – compania gazdă din Grecia. Lista de uleiuri organice de care ne vom bucura la eveniment include: uleiuri de măsline (de pe insula Lesbos, Grecia) și uleiuri de floarea soareului, presate la rece, combinate cu ciuperci, busuioc, oregano, usturoi, chilly, rozmarin sau curry.

MG_2367 (1)

Donuterie este o afacere fondată de către doi tineri, Andra Otava și Marius Muntean. Ei sunt cei care au generat primele cozi pentru donuts în Cluj-Napoca :).

Prima Donuterie a fost deschisă în 2014, în Târgu-Mureș, iar după succesul de aici, cei doi au decis că trebuie să ajungă și la Cluj-Napoca. Prin urmare, în 2015, au deschis prima donuterie în Cluj, pe Memo 6, fiind întâmpinați cu mult entuziasm de către clujeni și cu multă determinare pentru a gusta faimoasele gogoși.

Apoi, au urmat două magazine în Cluj-Napoca (Iulius Mall și Vivo!) și muuulte locații în restul țării. În prezent, există 20 de magazine Donuterie, răspândite peste tot prin țară, și o locație deschisă la începutul lui 2018, în Franța, Le Mans.

Proiecție scurt-metrajul FARUL

Synopsis FARUL:

Dumnezeu susține că încă există oameni onești pe Pământ. Diavolul îl contrazice. Cei doi fac rămășag pe zece mii de suflete. Acestea vor atârna în balanța înaltelor principii morale ale domnului Radu Iovan. În întârziere s-o vadă pe fiica sa care urmează să plece din țară, acesta e tras pe dreapta de poliție din cauza unui far nefuncțional.

Festivaluri:

Short Film Corner at Cannes Film Festival (France), 2017;

Transylvania International Film Festival, Cluj Napoca (Romania), 2017;

Filmul de Piatra, Piatra Neamt (Romania), 2017;

Expressions Short Film Festival, Nagpur (India), 2017;

Anonimul International Film Festival, Danube Delta (Romania), 2017;

Concorto International Short Film Festival, Piacenza (Italy), 2017;

Bucharest Film Awards (Romania), 2017;

Best Film Awards, Iasi (Romania), 2017;

Romanian Film Festival, Munchen (Germany), 2017;

Vilnius International Film Festival Kino Pavasaris (Lithuania), 2018.

Premii:

winner of the Special Jury Award at Short to the Point International Short Film Festival, Bucharest (Romania), 2017;

winner of the Special Mention Award at Cinema City International Film Festival, Novi Sad (Serbia), 2017.

Exquisite Event for Entrepreneurs este organizat de Fundația Danis și powered by NTT DATA.